Kokteilis Description
Turbūt daug kartų girdėjote tokius apelsinų likerių pavadinimus, kaip „Triple sec”, “Cointreau” ir “Grand Marnier”. Kai kuriuos sunku rasti, o kiti – pakankamai solidžiai kainuoja, todėl kokteilius maišant kelis kart į metus, atrodo kaip visiškai bereikalingas daiktas. Apelsinų likeris naudojamas daugumoje žinomiausių kokteilių: „Mėlyna Lagūna“, „Margarita“ ar „Cosmopolitan“. Gera žinia ta, kad apelsinų likerį galima labai nesudėtingai pasigaminti namuose ir skonis jo bus tikrai ne prastesnis, nei įsigyto parduotuvėje, o greičiausiai – netgi geresnis.
Ingredientai
- Tarkuotos apelsinų žievės ¼ stiklinės
- Džiovintos tarkuotos apelsinų žievės 1 šaukštelis
- Brendžio 250 ml
- Degtinės 250 ml
- Gvazdikėliai 4
- Cukraus sirupas 500 ml
Steps
- Nutarkuokite apelsinų žievę, stengdamiesi kuo mažiau kliudyti baltą sluoksnį, esantį po žieve.
- Tarkuokite per smulkią tarką.
- Žievę, tiek džiovintą, tiek ne, kartu su degtine ir brendžiu supilkite į gerai uždaromą konteinerį, gerai suplakite ir uždarykite.
- Laikykite kambario temperatūroje 20 dienų.
- 21-ą dieną įdėkite gvazdikėlius, uždarykite ir palaikykite dar parą.
- Po paros, turinį perkoškite per sietelį ir dar kartą nukoškite per kavos filtrą, kad neliktų priemaišų.
- Supilkite į indą kartu su cukraus sirupu, uždarykite, suplakite ir bent parą palaikykite prieš vartojant.
Similar recipes
Alkoholiniai kokteiliai
Alkoholiniai kokteiliai
Alkoholiniai kokteiliai